PORTFOLIO

St George, Visby

Välkommen till St George Asian House & Pizzeria i Visby. Grunden till formspråket ligger i legenden om den romerska soldaten S:t George och draken. I historien gick det inte särskilt bra för draken. Men genom att hålla ett lekfullt formspråk gavs logotypen en stark men trevlig konnotation.

  • DESIGN & FORMGIVNING

    Logotyp, fönsterdekor, meny och grafiska element.

  • TRYCK & PRODUKTION

    Fönsterdekor utskuren i frostad vinyl.
    Meny tryckt på tjockt 350g papper.

Detaljer

Kund: S:t George, Visby

Datum: Maj 2015

Kategori: Product Design

I Visby kommer det många turister på besök så det är många nya gäster att ta hänsyn till. Tanken med menyn vara att hålla den simpel och enkel att navigera då många är där för första gången. Den texturerade bakgrunden lägger grunden för den rustika känslan. På detta en gräddig teckenfärg då vit skulle kännas för moderna och ren.

Logotyp

Utgångspunkten i legenden om den romerska soldaten S:t George och draken, gav mig ledord som: medeltid, svärd, drake & riddare.
Jag ville utgå från draken som symbol då det ger en stark och tydlig form som sticker ut från mängden. Tanken var att hålla uttrycket lekfullt då restaurangen vill locka många turister och riktar sig till både barnfamiljer och äldre. En drake kan annars kännas läskig och inte alls aptitlig.
Teckensnittet på namnet utgår från en variant på Chevalier där S:et har justerats. Jag valde även att byta ut bokstaven t i S:t till ett svärd.
Ägaren ville gärna kommunicera att restaurangen serverar alkohol. Ett grafiskt element togs fram, där svärdet fick spela en framträdande roll. Elementet syns bl.a. på menyn.

Fönsterdekor

På fönsterna gjorde jag först en skiss som ägaren fick godkänna. Logotyp och en bord i nederkant skars ur i frostad vinyl.
I efterhand har ägaren på eget bevåg lagt till en text under logotypen på fönsterna, vilken jag tycker är för stor och inte harmoniserar med övrig dekor.

Menyskylt

Större menyskyltar trycktes upp för att monteras på väggen. Dessa är i princip tagna direkt ur meny-foldern och tryckta i storformat.

Frågor på det?

HÖR AV DIG!