PORTFOLIO

Massimo

Med en avocadopizza kom Zana Aziz Mohammed från Pizzeria Massimo i Norrköping tvåa i Pizza-SM 2015. Hos Massimo hittar du inga »vanliga« pizzor. Inför nyöppningen arbetades en logotyp fram. Ledord var hantverk, originalitet och rustikt. En tillhörande grafisk profil togs fram för design och produktion av skyltar, meny och gatupratare.

  • DESIGN & FORMGIVNING

    Logotyp, meny, skyltning, färger, texturer och grafiska element.

  • TRYCK & PRODUKTION

    Tryck på vinyl för profilering av lokalen. Tryck av menyer och gatupratare.

Detaljer

Kund: Seven Media

Datum: Product Design

Kategori: Dekor, produktion & Logo

Med en stor dos motivation och sin egen surdeg i bagaget reste Zana ner för att tävla i pizza-VM i Italien år 2017. Han placerade sig som bästa svensk. Istället för att konkurrera med det växande antalet pizzerior i Norrköping valde Zana att profilera sig som en pizzeria där smak och kvalitet står högst upp på agendan. Det har varit en strategi som lönat sig då han har placerat sin pizzeria i ett annat marknadssegment än sina forna konkurrenter. Nu tävlar han på andra villkor.

Skyltarna på utsidan av restaurangen ger en välkomnande och fräsch känsla samtidigt som de visar Massimos unika erbjudande i form av egna oljor. Dessa togs fram i samband med starten av Massimo 2014 och bör idag uppdateras för att reflektera utvecklingen av konceptet och de nya menyerna här nedan.

Meny

Formspråket har alltid reflekterat hantverket genom valet av utav teckensnitt. Rubrikerna i skrivstil och brödtexten i en antikva ger ett intryck av ett gammalt hantverk där man har tid att fokusera på och förbättra detaljerna.

Egna oljor

Förutom pizzor bakade med surdegsbotten skapar Zana sina egna smaksatta oljor. Dessa används på många utav pizzorna men kan även köpas på flaskor på plats hos Massimo.

Surdegsbotten

I en del i konceptet av genuint hantverk bestämde sig Zana för att kultivera sin egen surdeg att använda i sin matlagning. Smaken och känslan att man äter något utöver det vanliga, är svår att missta. Denna bild användes även på baksidan av menyn.

Frågor på det?

HÖR AV DIG!